Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies versambacht

Met ruim drie decennia ervaring binnen het ondernemerschap heb ik een aardige berg aan expertise weten op te bouwen om ondernemers te motiveren en inspireren. En jij kan deze kennis opsnuiven.    

Samen kijken we kritisch naar je bedrijfskeuze binnen jouw filosofie en kernwaarden. Is dit nog wat aan te scherpen of gaan we helemaal vernieuwen? Welke keuze dan ook, een werkbare situatie is – en blijft – áltijd het motto. Na zo’n laagdrempelig adviestraject ga je boordevol nieuwe energie voluit en gemotiveerd verder. Kortom, mijn uitgebreide bedrijfsadvies versambacht gaat jou vooruithelpen.  

“Alles draait om motivatie van jou als ondernemer”, Cees.

Hieronder mijn persoonlijke kernwoorden, die ook jou kunnen ondersteunen. Haal er je voordeel uit:     

  • Een ondernemer is een gedreven hardwerkend persoon. Die gepassioneerde drive komt voort uit liefde voor zijn/haar diensten of producten. Je ziet vaak de identiteit van de onderneming terug in de ondernemer. Dit is ook logisch, want het DNA zit in de vezels van die ondernemer. Ook wel, ‘de ondernemer is het gezicht van het bedrijf’.  
  • Er komen (externe) zaken op je pad waar je geen of niet direct grip op hebt. Je moet hierop inspelen en initiatieven bedenken om er gecontroleerd en oplossend mee om te gaan. Wacht geen kansen af, maar creëer ze. 
  • De focus ligt op je corebusiness, maar administratie is één van de belangrijkste onderdelen van je onderneming. Een goede organisatie is daarom een pré. Een georganiseerde structuur geeft rust, inzicht én stuurmechanismen. 
  • Enkel vanuit een positieve instelling kun je energie afgeven. Die is keihard nodig om de mensen om je heen te motiveren. Bij tegenwind is een positieve houding nodig om vooruit te komen. Zet problemen om in uitdagingen waaruit oplossingen worden geboren.  
  • Het woord ‘onderneem’ betekent letterlijk op zich nemen (risico’s). Met vallen leer je opstaan. Met opstaan leer je dat je weer verder kunt leren lopen. Hier is moed voor nodig. Moed moet er zijn om te ondernemen en zonder risico is dit onmogelijk. 
  • Wie beslissingen maakt, heeft te dealen met emoties. Je weet nooit vooraf of de keuze voor 100% slaagt. Daarnaast draagt een ondernemer altijd de eindverantwoording over zijn gemaakte keuzes. Het is enorm nuttig dat een ondernemer besluitvaardig is. Bij een verkeerde keuze is dit een les en bij een goede keuze hebben we het over groeien als onderneming. 
  • Tijden veranderen, de markt is altijd in beweging en verandert mee. Flexibiliteit hoort dus ook bij ondernemen. Dit wil niet zeggen dat je met alle winden mee moet waaien. Integendeel, eigenzinnigheid is een sterke eigenschap van een ondernemer!  Sta open voor veranderingen, maar wel binnen jouw eigen DNA.  
  • Een ondernemer beschikt over een netwerk: naast klanten horen hier ook medewerkers, collega’s, partners en zakenrelaties bij. Sociaal zijn, is wel echt een (harde) eis aan eigenschappen. Je moet als ondernemer vaak rekening houden met anderen. Dit kan wel eens wat schuren… Hoe ga je hiermee om? Is het een belemmering of zorgt je positieve, sociale karakter voor een menselijke oplossing? Dit kan door water bij de wijn te doen, maar laat het vooral lekker blijven smaken. 
  • Zonder positief resultaat géén onderneming! Als ondernemer ben je altijd resultaatgericht. Tel naast financieel resultaat ook goed ondernemer- & werkgeverschap, klantengroei én slim gebruik van sociale media erbij.  

Een heel scala aan kernwoorden en het één past wellicht beter bij je als persoon dan het ander. Een eerlijk bedrijfsadvies voor versambacht neemt het onderbuikgevoel van jou als ondernemer serieus. En weet dat een 10 scoren op alle punten onmogelijk is. Ga voor die dikke 7 of 8. Ondernemen moet vooral ook leuk zijn! 

“Anders is het net als schommelen. Je bent de hele tijd bezig, maar je komt niet vooruit. Dus je moet besluitvaardig zijn”, Cees.